Zhineng Qigong Nivelul I – Timișoara

Data:
29/11/2019 - 01/12/2019

Ora:
18:00 - 13:30

Locaţia:
Timișoara

Categoria:


„Zhìnéng Qìgōng este știința care pune accentul pe transformarea propriei persoane prin implicarea activă a conștiinței umane „.

Dr. Pang

ZhìNéng QìGōng este o știință a vieții, o disciplină menită să ne ajute să dobândim și să cultivăm starea de sănătate si vitalitate, să ne îmbunătățim capacitațile fizice și intelectuale și în același timp să ne cunoaștem natura proprie. Are la bază tehnici din diverse stiluri de qigong (confucianist, budist, taoist, qigong medical, qigong-ul artelor martiale) combinate cu știința si medicina modernă.

“Zhì” înseamnă “intelepciune”, iar “Néng” înseamnă “abilitate”.

Zhìnéng Qìgōng activează capacitatea noastră de autovindecare, ne ajută să regăsim echilibrul dintre minte, corp și emoții, să avem mai multă înțelepciune, deschidere către viață, entuziasm, intuiție, energie creatoare.

În 1997 si 1998, Administratia Generala a Sporturilor Nationale din China a declarat Zhìnéng Qìgōng ca fiind cel mai eficient tip de qigong pentru sănătate.

Creatorul sau, Dr. Pang Ming, și-a dedicat intreaga viată studiind in profunzime qigong traditional, arte martiale, medicină traditională chineză, stiinta modernă, filosofie si medicină occidentala pentru a oferi prin acest sistem deschis o viziune si intelegere nouă si completă asupra universului si a fiintei umane.

În 1988 el înființează primul Centru Shijiazhuang Zhineng, urmat in 1991-1992 de Centrul din Qinhuangdao și Departamentul de Cercetare Hebei Huaxia Zhineng Qigong. Datorită afluxului foarte mare de oameni, se deschide apoi cel mai mare Spital de Qigong – Centrul de Sănătate Huaxia Zhineng Qigong, cunoscut și ca „Spitalul fără medicamente”. Peste 300.000 de pacienti au fost tratați pana la sfarșitul anului 1999, majoritatea suferind de boli foarte grave. Cu o rată de succes de 95% in 210 tipuri de afecțiuni diferite, Centrul Huaxia a dovedit cat de eficiente sunt tehnicile simple din Zhineng Qigong.

În prezent, Zhìnéng Qìgōng este cea mai raspandită școală de qigong din lume, cu peste 20 de milioane de elevi.

În acest curs vom învăța, respectiv practica:

  1. Istoric și elemente teoretice de bază din știinta ZhìNéng QìGōng;
  2. La Qi – tehnică pentru creșterea energiei, pentru îmbunătătirea funcției de închidere și deschidere a celulelor și de asemenea bază pentru practica celor care doresc să devină terapeuți;
  3. Cele opt fraze – organizarea câmpului energetic;
  4. Pěng Qì Guàn Dǐng Fǎ (Lift Qi Up Pour Qi Down) – tehnica specifică Nivelului 1, ce combină mișcări ușoare, respirație și anumite vizualizări;
  5. Sān Xīn Bìng Zhàn Zhuāng (Three Centers Merge Together) – tehnică meditativă pentru fuziunea celor trei centri;
  6. Dūn Qiáng Fǎ – formă dinamică pentru sănătatea coloanei, creșterea energiei rinichilor.
Program:
Vineri 29 nov 18.00-21.00
Sambătă 30 nov 10.00-13.00 și 15.00-18.00 (13.00-15.00 pauza de masa)
Duminică 01 dec 10.00-13.30

Sunt incluse: materiale scrise, audio și video.

Cursul va fi susținut de Dana Mîrza, instructor Tai Chi și Qigong, Teacher International Zhineng Qigong Level 1. Dana practică de 15 ani taiji și qigong, discipline pe care le impărtășește cu pasiune și multă căldură. A studiat Zhineng Qigong in China, profesorii săi fiind elevi direcți ai Maestrului Pang Ming.

Număr de participanți: minim 5, maxim 15

Locul de desfășurare: Timișoara

Înscrierile se fac până pe data de 27 noiembrie prin achitarea integrala a tarifului cursului.

Înscrieri și informații legate de tarif și loc de desfășurare: danamirza@gmail.com / 0723928558 sau rozalia_popa@yahoo.com / 0729783771

Numar de participanți: minim 4, maxim 15.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *