Yin Yoga

Five Elements

”Câteodată, stând pur şi simplul, sufletul adună înţelepciune.”
Anonim
YIN YOGA este o cale de a ne deschide către natura noastră reflexivă, yin; este o practică a acceptării, a compasiunii; este practica de a fi liniștit și calm, păstrând prezența în clipa de față.

Yin Yoga îmbină posturi din yoga de tradiție indiană cu principii din medicina tradițională chineză: principiul yin – yang, legea celor cinci elemente (Apă, Lemn, Foc, Pământ, Metal), teoria meridianelor energetice.

La nivel fizic, Yin Yoga lucrează mai ales cu sistemul osos și țesuturile conjunctive – articulații, tendoane, fascii . Menținerea unor posturi blânde, la sol, fiecare pentru câteva minute, timp în care urmărim cu atenția respirația și mișcările mai subtile din corp, ne ajută să intrăm într-o stare mai profundă de relaxare, să descoperim și să dizolvăm blocajele emoționale sau tiparele mentale, să lăsăm energia să circule liber pe meridiane și să aducem pace minții și spiritului.

Five Elements

Cu multe beneficii pe care le aduce corpului fizic și energetic, Yin Yoga este, înainte de toate, o practică a reconectării și a compasiunii. Mai întâi ne vom restabili legătura cu propriul corp. Practicând acceptarea, dându-ne voie să ne așezăm în postură așa cum suntem, fără a căuta forma perfectă și fără a ne forța, ne vom putea recunoaște corpul și înțelepciunea sa. Oferindu-ne acest timp de a sta în liniște, de a “slăbi” ritmul , ne putem reconecta cu noi înșine și crea un spațiu în care să ne simțim în siguranță. Și atunci ne vom deschide către natura noastră interioară, către ceilalți, către univers. “La originea tuturor practicilor spirituale” – spune Biff Mithoefer, profesor de yin yoga și autorul cărții “The Yin Yoga Kit – The Practice of Quiet Power” – “se află responsabilitatea și privilegiul de a ușura suferința tuturor ființelor vii, inclusiv a noastră. Și modul cel mai simplu prin care înțeleg eu aceasta este prin practica bunătății. Încetinind ritmul și observând, din starea de prezență, că suntem conectați cu toate ființele, ne va ajuta în practica bunătății și compasiunii”.

”Este într-adevăr un act radical de iubire să te aşezi şi să fii liniştit pentru un timp, de unul singur. ”
Jon Kabat-Zinn
Five Elements