Dr. Pang Ming

Five Elements

Dr. PANG MING (庞明) sau Pang He Ming, creatorul științei și disciplinei Zhineng Qigong, s-a născut pe 26 septembrie 1940 în Ding Xing Town, în provincia Hebei din China. A fost crescut într-o familie în care se practicau qigong, arte marțiale și medicină chineză tradițională și încă din copilărie a avut șansa să întâlnească maeștri și profesori cu un nivel foarte avansat.

La vârsta de 18 ani a absolvit Beijing Medical College cu diplomă în medicina occidentală și a lucrat ca medic în Beijing. A studiat arte marțiale și qigong cu nouăsprezece maeștri din diferite școli, care, văzându-i abilitățile deosebite, i-au transmis într-un timp scurt învățături prețioase. A continuat să practice și medicina tradițională, dar și terapie prin qigong și, în acelasi timp, a studiat mai profund filosofia orientală și cea occidentală, știința modernă și psihologia.

În 1979, alături de alți colegi , medici și cercetători, a fondat Beijing Qigong Research Society în Beijing. În 1981 a introdus Zhineng Qigong publicului, iar în 1988 a fondat prima școală de Zhineng Qigong în Shijia Zhuang, mutată mai târziu în Qinhuangdao. Cum numărul de studenți și pacienți a crescut considerabil , a fondat Huaxia Zhineng Qigong Healing Center , cunoscut și ca “Spitalul fără medicamente” , cel mai mare spital în care pacienții (Dr. Pang Ming nu îi considera pacienți, ci studenți) se tratau exclusiv prin practica qigong-ului.

În 1988 guvernul chinez a recunoscut în mod oficial Zhineng Qigong ca fiind metoda cea mai eficientă pentru sănătate.

Până în anul 1999 peste 300 000 de persoane au fost tratate cu o rată de success de 95% în 210 tipuri de afecțiuni, printre care astm, artrită reumatoidă, boli cardiovasculare, bronșită, cataractă, diabet, endometrioză, hernie de disc, hipo si hipertiroidie, hipertensiune arterială, miopie, ovare polichistice, paralizii, Parkinson, surzenie, tumori hepatice, tumori cerebrale, tromboză, ulcer.

Dr. Pang a scris numeroase cărți despre Zhineng Qigong și a publicat numeroase articole în reviste științifice legate de eficiența acestei discipline. Cercetările sale nu s-au rezumat doar la aplicabilitatea terapeutică, ci și la rezultatele obținute în industrie, agricultură, educație, învățământ.

Dintre cărți:

“Hunyuan Entirety Theory”
“Essential Ideas of Qigong”
“Outline of Zhineng Qigong Science”
“Paranormal Wisdom Techniques”
“Zhineng Qigong Methods”
“The History of Qigong Development”
“Modern Scientific Research of Qigong”
“Overview of Traditional Qigong”
“Qigong and Human Culture”
“Zhineng Methods”
“Concise Knowledge of Zhineng Qigong”
“The Essence of Qigong”


Five Elements