Winter Flow: bodyART & yin yoga

Data:
09/01/2020

Ora:
19:00 - 20:30


La început de an vă invităm la un ”dans” al celor cinci elemente prin bodyART și yin yoga. Ne vom juca în special cu elementul APĂ, specific iernii și vom trece prin toate atributele sale, fizice sau subtile: fluid, ludic, static sau dimpotrivă dinamic, profund, creativ, senzual și puternic.

bodyART este un program holistic, bazat pe teoria celor cinci elemente din medicina traditională chineză si pe principiul yin-yang, imbinând exercitii inspirate din yoga, qigong, tai chi, kinetoterapie, dans, pilates cu tehnici speciale de respiratie. Robert Steinbacher, creatorul bodyART, a initiat acest proiect in 1994, pe cand lucra într-un centru pentru copii cu dizabilități. Aceasta experiență prin care ajuta oamenii să descopere bucuria mișcării și să-și recâstige controlul asupra propriului corp , îmbogatită de pasiunea sa pentru coregrafie, a dat naștere componentei vestice, active, “yang” a programului bodyART. Mai târziu i s-a alaturat Alexa Le, practicanta de yoga, qigong, shiatsu, care prin toate aceste forme terapeutice din cultura asiatica si prin prezenta sa feminină întregește conceptul, aducându-i partea“yin”.

YIN Yoga este o practica meditativă, ce îmbină posturi din yoga de tradi/ie indiană cu principii din taoism și medicina chineză traditională : yin – yang, teoria celor cinci elemente, teoria meridianelor. La nivel fizic, lucreaza mai ales cu sistemul osos si țesuturile conjunctive – articulatii, tendoane, fascii. In acelasi timp, prin forme specifice, ajută energia să circule liber prin meridiane, aducând echilibru in functionarea organelor interne. Menținerea unor posturi blande, la sol, fiecare pentru cateva minute, timp in care urmarim cu atenția respirața și miscarile mai subtile din corp, ne ajută să intram intr-o stare mai profundă de relaxare, sa lasam energia sa circule liber pe meridiane și să aducem pace minții.

Vă ghidează:
DANA MIRZA – instructor de zhineng qigong și taijiquan (tai chi), instructor yin yoga, instructor bodyART.
https://www.fiveelements.ro/despre-dana/
Donatie participare: 50 ron/ sesiune
Inscrieri la adresa de email: danamirza@gmail.com sau prin sms la numarul de telefon 0723928558.
Vă recomandăm să aveți îmbrăcăminte lejeră. Există saltele de yoga la Hermitage, insă daca doriți vă puteți aduce și propria saltea.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *