Atelier THAI YOGA și YIN YOGA pentru umeri si zona cervicală

Data:
30/12/2021

Ora:
18:00 - 21:00

Locaţia:
Sambodhi.ro


         Atelier THAI YOGA și YIN YOGA pentru umeri si zona cervicală

         cu Irina Smaranda și Dana Mîrza

La sfârșit de an vă invităm alături de noi (adică Dana și Irina) la un atelier de relaxare si un ceai cald, numai bune pentru a deschide inima și … umerii.  Vom învăța și practica împreună tehnici din Yoga si masaj traditional Thai si tehnici de Yin Yoga pentru a relaxa și energiza umerii și zona cervicală, părți ale corpului care adeseori au tendința de a reține tensiuni și blocaje.

REUSI DAT TON (YOGA tradițională THAI) face parte din medicina tradițională thai, alături de masajul thai (Nuad Boran) sau medicina herbalistă . Practicată inițial de către călugarii din templele budiste din Thailanda, Reusi Dat Ton este un sistem holistic care, ca și masajul thai, are la bază două teorii fundamentale „Cele patru elemente ale forței vitale” (Pământ, Apă, Foc și Aer) și Teoria Sen Sib (cele zece meridiane energetice), dar si conceptele budiste „Metta” (dragoste necondiționată și compasiune) și „Vipassana” (viziune clară, înțelegere profundă).

Un program tipic Reusi Dat Ton ne oferă exerciții de respiratie și automasaj, exerciții dinamice și posturi specifice, tehnici de vizualizare și meditație. În general, vom executa exercițiile coordonat cu un anumit tip de respirație (se inspiră profund, se menține 3 secunde, atât cât se menține și postura, apoi se expiră revenindu-se la poziția de început). În acest fel aducem energie în corp și o direcționăm în anumite părți ale corpului. O altă particularitate este aceea că dinamica exercițiilor permite corpului să susțină doua tipuri de acțiuni: în timp ce o parte este flexată sau întinsă, cealaltă este complet relaxată; astfel se echilibrează energia de pe canalele cu care se lucrează, ducând în cele din urmă la armonia întregului din punct de vedere fizic, emoțional, energetic.

YIN YOGA îmbină posturi din yoga de tradiție indiană cu principii din medicina tradițională chineză: principiul yin – yang, legea celor cinci elemente (Apă, Lemn, Foc, Pământ, Metal), teoria meridianelor energetice.
La nivel fizic, Yin Yoga lucrează mai ales cu sistemul osos și țesuturile conjunctive – articulații, tendoane, fascii (țesuturile yin). Menținerea unor posturi blânde, la sol, fără tensiune musculară, fiecare pentru câteva minute, timp în care urmărim cu atenția respirația (calmă, naturală, profundă) și mișcările mai subtile din corp, ne ajută să intrăm într-o stare mai adâncă de relaxare, să descoperim și să dizolvăm din blocaje, să ajutăm energia să circule liber pe meridiane și să aducem pace minții și spiritului.

Vă invitam să cunoasteți alături de noi aceste două practici valoroase, cu multiple beneficii pentru echilibrul fizic, mental, energetic. Exercițiile și posturile pe care le veți exerimenta în acest atelier vă vor ajuta in:

● relaxarea musculaturii și a fasciilor;
● creșterea libertății de mișcare a articulațiilor în zona superioara a corpului;
● menținerea mobilității zonei cervicale, a umerilor si a coloanei;
● o mai bună circulatie sangvină si energetică;
● prevenirea și ameliorarea durerilor musculare, a rigiditătii cervicale, a durerilor de cap, a afecțiunilor oculare;
● îmbunătățirea posturii;
● o stare mai mare de relaxare si prezență.

 

🔰 Cine suntem:

IRINA SMARANDA – https://thaibodywork.berlin/about/

DANA MIRZA – https://www.fiveelements.ro/despre-dana/

🔰 Program: Joi, 30 decembrie, orele 18.00-21.00

🔰 Donație participare: 100 ron

🔰 Locul de desfășurare:  𝗦𝗮𝗺𝗯𝗼𝗱𝗵𝗶 𝗦𝘁𝘂𝗱𝗶𝗼 (str. Popa Rusu nr. 16A, mansarda, interfon: Sambodhi)

🔰 Număr maxim de locuri: 10

🔰 Înscrieri la adresele de email:  contact@fiveelements.ro / info@thaibodywork.ro

Vă recomandăm să aveți îmbrăcăminte lejeră si eventual un șal/ o paturică pentru exersarea de yin yoga. La studio există saltele de yoga, însă puteți veni și cu saltelele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *