Zhineng Qigong – practică de solstițiu

Data:
20/12/2020

Ora:
11:00 - 12:30


În tradiția chineză iarna este anotimpul ce corespunde elementului APĂ. Este perioada cea mai “yin” a anului, în care în mod natural ar trebui să ne lăsăm timp pentru introspecție, meditație, odihnă, regenerare. “Tratatul de medicină internă al Împăratului Galben” ne spune: “De-a lungul tuturor lunilor iernii, natura se retrage, se ascunde, intrând într-o perioadă de odihnă, de hibernare, lacurile și râurile îngheață, cade zapada. Yin-ul domină Yang-ul. Drept urmare trebuie să avem grijă să păstrăm energia în interiorul corpului.”

Solstițiul de iarnă este momentul de yin extrem al anului, după care noaptea scade și ziua începe să crească și este considerat adevarătul început al iernii. Este un moment puternic, de deplină armonie, din care se deschid noi posibilităti, de creație și renaștere.

Sunt Dana Mîrza, instructor de Qigong si Tai Chi, și vă invit să onorăm această trecere împreună, prin practici meditative din Zhineng Qigong duminică dimineață, pe 20 decembrie, de la ora 11.00.

Exersarea are loc online pe Zoom și este deschisă atât celor cu experiență în practica Qigong-ului, cât și începătorilor.

Exersarea este gratuită, însă pentru participare este necesar să vă înscrieți până sâmbătă seara la adresa de email contact@fiveelements.ro. Veți primi apoi pe email link-ul si parola necesare pentru participare.

www.fiveelements.ro

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *