RELAX & RECHARGE  – Retreat de Qigong și Thai Yoga

Data:
21/05/2023 - 27/05/2023

Ora:
Toata ziua

Locaţia:
Thassos


RELAX & RECHARGE  – Retreat de Qigong și Thai Yoga

21-27 mai 2023, Potos, Thassos, Grecia

cu Dana Mîrza și Irina Smaranda

La sfârșit de primăvară vă invit​ împreună cu draga mea prietena Irina Smaranda să participați la un retreat de relaxare și energizare​ la malul Mării Egee, ​ ​prin conexiunea cu natura generoasă a insulei Thassos și ​prin​ practici energetice precum ​ Qigong​, Tai Chi și Thai Yoga​. Irina locuiește acum in Berlin, însă în perioada în care a stat în București am ținut multe ateliere împreună în care am îmbinat disciplinele care ne pasionează atât de mult din cultura asiatică. Mai mult decăt atât, împărtășim aceleași principii de viață, iubim natura și lucrul cu oamenii și ne inspirăm continuu una pe cealaltă. Va fi așadar o mare bucurie să dăm mai departe împreună ceea ce am învățat acelora dintre voi care se simt chemați să ni se alăture timp de o săptămână.

Retreat-ul va începe duminică seara (respectiv 21 mai, ziua sosirii ) și se va încheia sămbătă pe 27 mai, ​după sesiunea de ​dimineața. Vom avea zilnic ​cel puțin trei ore de practică, împărțite în două sesiuni, de dimineața și de seară, iar în unele zile vom avea câte un atelier după micul dejun.  ​Chiar dacă vom face multe activități, ele vor fi relaxante și vom avea suficient timp ​​și ​pentru odihnă, introspecție și explorare a insulei.​ Ne dorim ca fiecare dintre noi să revină după această experiență mai odihnit și energizaț, mai iubitor, mai optimist și mai inspirat.

 

DESPRE PRACTICI:

☀️Qigong și Tai Chi (Taijiquan) sunt practici străvechi chinezești, menite să ne ajute să dobândim și să cultivăm starea de sănătate și vitalitate, să ne îmbunătățim capacitațile fizice și intelectuale și în același timp să ne cunoaștem natura proprie, să avem mai multă înțelepciune, deschidere către viață, entuziasm, intuiție, energie creatoare. Vom îmbina forme de mișcare blândă, însoțite de tehnici de vizualizare și tehnici de respirație cu tehnici meditative (relaxare,  creștere a energiei,  stimulare a circulației qi-ului pe meridiane, exerciții de vizualizare), tehnici prin care se armonizează toate aspectele ființei: fizic, emoțional, energetic, spiritual.

☀️ ︎  Practică de încălzire fizică și pregătire mentală inspirată din tradiția artelor marțiale thailandeze. 

☀️ ︎  Ruesri Dat Ton, denumită generic Thai Yoga, este o practicată fizică, mentală și spirituală ce face parte din medicina tradițională thai, alături de masajul thai (Nuad Boran) sau medicina herbalistă. Thai Yoga este o formă de meditație prin mișcare și o exersare individuală energizantă, prin care putem contribui la susținerea și reechilibrarea organismului, la reajustarea posturii și ne putem bucura de o stare de spirit mai elevată. După o sesiune de Thai Yoga abordăm viața cu mai multă energie, entuziasm și optimism.  Exercițiile Thai Yoga au beneficii pentru întregul corp fizic, dar și pentru sănătatea mentală și emoțională. Activarea corpului fizic ne aduce atenția spre centrul ființei noastre, ajutându-ne să ne cunoaștem mai bine pe măsură ce ne explorăm emoțiile, detașându-ne de gânduri și de „zgomotul” mental.

Un program tipic Reusi Dat Ton ne oferă exerciții de respiratie și automasaj, exerciții dinamice și posturi specifice, tehnici de vizualizare și meditație. În general, vom executa exercițiile coordonat cu un anumit tip de respirație (se inspiră profund, se menține 3 secunde, atât cât se menține și postura, apoi se expiră revenindu-se la poziția de început). În acest fel aducem energie în corp și o direcționăm în anumite părți ale corpului. O altă particularitate este aceea că dinamica exercițiilor permite corpului să susțină doua tipuri de acțiuni: în timp ce o parte este flexată sau întinsă, cealaltă este complet relaxată; astfel se echilibrează energia de pe canalele cu care se lucrează, ducând în cele din urmă la armonia întregului din punct de vedere fizic, emoțional, energetic.

☀️Ateliere: Tehnici terapeutice de masaj Thai  (Nuad Boran) prin acupresură, compresii, mobilizări și elongații. Vom face împreună tehnici de automasaj facial, tehnici de masaj al capului și al umerilor, prin practici solo și în perechi.

☀️Atelier: Tehnici de qigong pentru ochi

☀️Atelier: Artă neurografică

☀️Atelier: Yin Yoga

și alte surprize.

 

DESPRE NOI:

Dana Mîrza,  instructor Qigong și Tai Chi stilul Yang tradițional, Teacher autorizat Zhineng Qigong

https://www.fiveelements.ro/despre-dana/

Irina Smaranda, terapeut Bodywork, trainer certificat de Masaj Thai Traditional (tradiția Lanna), instructor Thai Yoga

https://thaibodywork.berlin/about/

 

CAZARE:

Vom sta în locul care ne găzduiește deja de doi ani, la Lysistrata Bungalows. Bungalow-urile pot găzdui una, două sau chiar trei persoane (dacă cineva vrea să vină cu familia), având un pat dublu și unul de o persoană. Fiecare căsuță are baie proprie, chicinetă complet echipată, inclusiv frigider și în față un mic patio de unde se pot vedea marea și/sau grădina cu flori, smochini și maslini. Pentru cei care vin cu mașina proprie, există parcare privată.

Mesele nu sunt incluse; ne putem pregăti unele mese la cazare și ne putem bucura de bucătăria insulei la una din multele terase aflate la mică distanță de noi sau prin locurile în care ne vom plimba.

 

NUMĂR DE LOCURI:  minim 10, maxim 16.

 

TARIFE:

390 eur/ persoana  pentru varianta cu 2 pers/bungalow (un pat simplu și un pat matrimonial)

(plata în două tranșe: 200 eur până pe 11 aprilie, restul de 190 de eur până pe 9 mai).

570 eur/ persoana pentru varianta cu o pers/bungalow (un pat simplu și un pat matrimonial)

(plata în două tranșe: 200 eur până pe 11 aprilie, restul de 370 de eur până pe 9 mai).

Sunt incluse:

– Cazare 6 nopți în camera cu baie proprie și chicinetă complet echipată, în regim single sau twin;

– Organizare;

– Practica zilnică de minim trei ore (Qigong, Thai Yoga, ateliere) cu Dana Mirza și/sau Irina Smaranda;

Nu sunt incluse: mese, transport, asigurare medicala, cheltuieli personale.

 

INFORMAȚII ȘI INSCRIERI: contact@fiveelements.ro / 0723928558 (Dana)

* Retreat-ul se va ține pentru un grup de minim 10 persoane.

* Transportul nu este inclus. Există posibilitatea de a veni cu avionul (aeroporturi apropiate: Salonic, Kavala) sau cu mașina personală, caz în care  vom facilita gruparea pe mașini în săptămânile dinainte de plecare.

Vă rugăm să precizați la înscriere dacă puteți lua în mașină și alți participanți; în cazul acesta beneficiați de 30 euro reducere. În cazul în care nu veniți cu mașina personală, să specificați și acest lucru.

*  În cazul în care organizatorul anulează stagiul, avansul va fi returnat integral. În cazul în care renunțați la a participa la retreat după 01.05.2023, avansul de 200 de eur nu va fi returnat.