FeminYIN – program online de Qigong pentru femei: Elementul Lemn și Primăvara

Data:
28/04/2021

Ora:
19:30 - 21:00


Veche artă chinezească, Qigong-ul a fost de mii de ani o sursă de sănătate și longevitate, dar și de cunoaștere interioară și transformare. Bazat pe principiul yin – yang, legea celor cinci elemente, teoria meridianelor, qigong-ul terapeutic face parte – alături de acupunctură, masaj, fitoterapie, dietoterapie – din familia mai mare a medicinei tradiționale chinezești și constă în mișcări ușoare, fluide  însoțite de tehnici de respirație și de anumite activități ale atenției, dar și  tehnici statice, meditative.

Programul feminYIN aduce împreună tehnici atât din practicile vechi taoiste, cât și din qigong-ul modern (scoli precum Zhineng Qigong, un sistem de qigong terapeutic extrem de eficient sau Nŭ Zi, dezvoltat de Maestra Liu Yafei, care a condus Spitalul de Qigong Medical Beidahe – Hebei, China).

Această miniserie de patru ședințe este dedicată Primăverii, Elementului LEMN și perechii de organe zang-fu Ficat și Vezică Bilară. În MTC (medicina tradițională chineză), fiecare organ intern din cele cinci perechi corespunzătoare celor cinci elemente este de fapt un sistem complex, ce cuprinde aspecte anatomice, funcționale, psiho-emoționale și nu numai. Ficatul, Splina și Rinichi, privite ca sisteme, sunt primele responsabile pentru echilibrul feminin. FICATUL are ca pricipală funcție susținerea curgerii armonioase a Qi-ului (energia vitala) în interiorul corpului și este cel mai conectat cu emoțiile noastre. Elementul LEMN, a cărui energie se face acum simțită, înseamnă deschidere, creștere, expansiune, bucurie, optimism, creativitate, încredere, bunătate, iubire.

Vei găsi în acest program:

  • mișcări blânde combinate cu tehnici de respirație, ce au ca rol relaxarea, tonifierea Qi-ului, susținerea circulației Qi-ului pe meridiane;
  • tehnici pentru reglarea ficatului și a vezicii biliare din punct de vedere energetic;
  • exerciții pentru tendoane și articulații;
  • exercitii pentru îmbunătațirea vederii (Ficatul se deschide la nivelul ochilor);
  • tapping (bătăi ușoare) pe meridianele energetice;
  • masajul unor zone ale corpului sau al unor puncte de acupunctură;
  • introspecție și meditație.

☀️ PROGRAM: miercuri 7, 14, 21, 28 aprilie, 19.30-21.00

☀️UNDE: online, pe Zoom

☀️ Vă ghidează și susține: DANA MÎRZA, instructor de Zhineng Qigong format la școala Daohearts (China), instructor Tai Chi, Yin Yoga și bodyART  (https://www.fiveelements.ro/despre-dana/)

☀️ CONTRIBUȚIA ta: 120 de lei/ program (înscrierea și plata se fac până în data de 6 aprilie) sau 40 de lei/ atelier (înscrierea și plata se fac până în ziua care precede atelierul)

☀️ ÎNSCRIERILE se fac la adresa de email: contact@fiveelements.ro.  După înregistrare vei primi datele pentru plată și după confirmarea plății datele de acces la curs.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *