BackToNature: Stagiu intensiv Zhineng Qigong

Data:
02/07/2020 - 05/07/2020

Ora:
Toata ziua

Locaţia:
Viștișoara

Categoria:


STAGIU ZHINENG QIGONG
2 – 5 iulie
Regenerare și Energizare
în Munții Făgăraș

La inceput de iulie vă invităm să participați la un stagiu intensiv de patru zile de regenerare și energizare prin practica Qigong-ului, prin conexiune cu natura și prin hrană sănătoasă.

🍀 ZHINENG QIGONG este o știință a vieții, o disciplină menită să ne ajute să dobândim și să cultivăm starea de sănătate si vitalitate, să ne îmbunătățim capacitațile fizice și intelectuale și în același timp să ne cunoaștem natura proprie, să avem mai multă ințelepciune, deschidere către viață, entuziasm, intuiție, energie creatoare. Are la bază tehnici din diverse stiluri de qigong tradițional (confucianist, budist, taoist, qigong medical, qigong-ul artelor martiale) combinate cu principii și concepte din știința modernă.
In 1997 si 1998, Administratia Generala a Sporturilor Nationale din China a declarat Zhineng Qigong ca fiind cel mai eficient tip de qigong pentru sănătate. Creatorul sau, Dr. Pang Ming, și-a dedicat întreaga viață studiind în profunzime qigong tradițional, arte marțiale, medicină tradițională chineză, știință modernă, filosofie și medicină occidentală pentru a oferi prin acest sistem deschis o viziune și înțelegere nouă și completă asupra universului și a ființei umane.

În acest stagiu vom aprofunda tehnicile predate în cursul din Nivelul I:
– La Qì – tehnică pentru creșterea energiei, pentru imbunătătirea funcției de închidere și deschidere a celulelor și de asemenea bază pentru practica celor care doresc să devină terapeuți;
– Pěng Qì Guàn Dǐng Fǎ (Lift Qi Up Pour Qi Down) – tehnica specifica Nivelului 1, ce combină mișcări ușoare, respiratie și anumite vizualizări, având multiple beneficii asupra sănătații: crește energia în organele interne, întărește întregul corp și ajută la eliminarea blocajelor, ajută la curgerea armonioasă a sângelui și a energiei în corp, dezvoltă senzitivitatea;
– Sān Xīn Bìng Zhàn Zhuāng (Three Centers Merge Together) ;
– Dūn Qiáng Fǎ – formă dinamică pentru sănătatea coloanei, cresterea energiei rinichilor;
– tehnici meditative;
– tehnici terapeutice.

Vom extinde practica și în afara intervalelor dedicate exersărilor, învățând cum să rămânem prezenți în momentul de față și în propriul corp indiferent de activitățile pe care le facem în exterior.

🍀 HRANA: „Fie ca hrana să vă fie medicament și medicamentul să vă fie hrana” spunea Hippocrate cu mulți, mulți ani înaintea tehnologiilor avansate. Vă propunem să ne întoarcem la lucrurile simple, mai aproape de natură și de noi. În afară de hrana simplă, predominant vegană, dar și vegetariană cu mic dejunuri energice, gustări savuroase și cine lejere vom învăța să ne hidratăm în mod corect, să energizăm alimentele și spațiile în care ne pregătim masa și multe trucuri și rețete rapide care să vă facă mâncarea și viața mai colorată și aromată.
Cu tehnici la rece, dar și la foc, ajutoarele noastre de nădejde vor fi mâinile harnice, inima deschisă, cold press juicer Hurom, multi mix robot Mulinex 5000 și ustensilele ceramice. Abia așteptăm ca împreună să ne dăm frâu liber creativității și iubirii pentru natură și să dăm start unor obiceiuri sănătoase pe care să le extindem și după terminarea stagiului.

🍀 NATURA: În cele patru zile vom poposi la marginea satului Viștișoara, la poalele Munților Făgăraș, între Brașov și Sibiu. Pensiunea în care vom sta este nouă, așezată în mijlocul naturii, este construită integral din lemn și are camere spațioase și numai bune de refacere și odihnă .
În cazul în care doriți să vă prelungiți șederea, în zonă mai puteți vizita: Transfagarasanul, traseele montane din Munții Făgărașului, Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus (3km), Cascada Bâlea (13km), cetațile fortificate.

🕒 PROGRAM:
Joi 2 iulie
13.00 – deschidere stagiu
13.30 – 14.30 – masa de prânz (la pensiune)
14.30 – 17.00 – timp de odihnă, drumeție, journalling
17.00 – 18.00 – practică (Zhineng Qigong)
18.30 –19.30 – cina (la pensiune)
20.00 –21.30 – practică (Zhineng Qigong)
23.00 – stingerea

Vineri 3 iulie
07.00 – hidratare
07.30 – 08.30 – practică (stretching și forme dinamice)
08.30 – 09.30 – mic dejun
10.00 – 11.00 – practică (Zhineng Qigong)
11.30 – 17.30 – traseu montan (inclusiv gustare de drum) pe Valea Viștișoarei, spre Lacul Viștișoara
18.00-19.00 – cina (la pensiune)
19.30-21.30 – practică (Zhineng Qigong)
23.00 – stingerea

Sâmbătă 4 iulie
07.00 – hidratare
07.30 – 08.30 – practică (stretching și forme dinamice)
08.30 – 09.30 – mic dejun
10.00 – 11.30 – practică (Zhineng Qigong)
11.30 – 17.00 – drumeție /forest bathing / odihnă / journalling / practică individuală + gustare prânz
17.00-18.00 – vom pregăti împreună cina (atelier de gătit) (cine dorește)
18.00-19.00 – cina (la pensiune)
19.30-21.30 – practică (Zhineng Qigong)
23.00 – stingerea

Duminică 4 iulie
07.00 – hidratare
07.30 – 08.30 – practică (stretching și forme dinamice)
08.30 – 09.30 – mic dejun (la pensiune)
10.00 – 11.30 – practică (Zhineng Qigong)
11.30 – 13.00 – vom împărtăși din experiența avută împreună și vom pregăti prânzul (cine dorește)
13.00-14.00 – masa de prânz (la pensiune) și încheierea stagiului

* În funcție de condițiile meteo, programul poate suferi modificări. Spre exemplu, dacă vremea nu permite traseele montane, vom adăuga și alte sesiuni de practică.
Vă invităm ca pe parcursul celor patru zile să vă lăsați mai degrabă telefoanele în geantă sau rucsac și să vă deschideți mai mult către natură și practică, spre timpul petrecut împreună cu ceilalți, dar și cu voi înșivă.

🔸 INSTRUCTOR: Dana Mîrza, instructor Zhineng Qigong Nivelul 1 și Taijiquan stilul Yang, vă va ghida în practica qigong-ului. Mai multe despre Dana puteți citi aici: https://www.fiveelements.ro/despre-dana/

🔸INVITAT: Ioana Cebuc, ce ne va pregăti cu multă grijă și pricepere hrana în cele patru zile de stagiu.
Despre ea: ”Sunt Ioana alias Jo, curioasă și interesată de tot ce este natural și în echilibru cu mine. Am descoperit cu ceva mai mulți ani în urma Ayurveda, sistemul holistic indian de echilibru în tot ceea ce faci, începând cu pași mici să pun și în aplicare. Curiozitatea a mers mai departe, și cum în fiecare moment avem lucruri de învățat, am căutat să aflu cât mai multe din tainele nutriției, ale sportului, ale tehnicilor de relaxare, acumulând în timp certificările, însă ce este mai important experiența prin tot ceea ce am facut. ”Try and error and try again till succeed” is my middle name. Cu bucurie și energie nemărginită îmi place să împărtășesc din experiențele și cunoștințele mele, mai ales că în mod cert am de învățat de la orice ființă cu care intru in contact.”

🔹NUMĂR DE LOCURI: minim 8, maxim 12. Este necesară participarea anterioară la un curs de nivel 1 sau la minim 4 sesiuni din practica săptămânală.

🔹 CÂT COSTA?
👉Cazare (fără mese):
90 de lei de persoană pe noapte (loc în cameră de două persoane, cu baie proprie)
75 de lei de persoană pe noapte (loc în cameră de trei persoane, cu baie proprie)
130 de lei de persoană pe noapte (regim single, camera cu pat dublu, cu baie proprie) (avem maxim doua locuri pentru regim single)
👉Practica: 250 de lei / persoană
👉Mese (joi prânz și cină * vineri mic dejun, gustare drumeție, cină * sâmbătă mic dejun, gustare drumeție, cină * duminicămic dejun, prânz) + un atelier + caiet rețete: 250 de lei / persoană

***Transportul va fi cu mașinile personale și costul său nu este inclus în prețul total; vom facilita gruparea pe mașini în săptămânile dinainte de plecare. Vă rugăm să precizați la înscriere dacă puteți lua în mașină și alți participanți, iar în cazul în care nu veniți cu mașina personală, să specificați și acest lucru.

🔹🔹🔹 ÎNSCRIEREA se face completând formularul: https://forms.gle/Hh3MEVnHw4P6r48GA s au scriindu-ne la adresa contact@fiveelements.ro
1. Ocuparea locului se face prin plata unui avans de 40% până la data de 15 iunie. ***
2. Restul de 60% se va achita până în data de 29 iunie.

*** În cazul în care organizatorul anulează stagiul, avansul va fi returnat integral.