Qigong pentru sanatate si armonie feminina – Iași

Vineri seara, pe 22 noiembrie, vă invităm, dragi doamne, să participati la un atelier în care să descoperiți practici străvechi pentru sănătate, armonie și longevitate din qigong și medicina traditională chineză.

“Qigong” se poate traduce prin “lucru cu energia” sau “cultivarea energiei” (qi=energie, gong=lucru, cultivare); mai mult decât atât însă, QIGONG-ul este un sistem de cultivare a sănătații, de autocunoastere și evoluție spirituală, este un mod de viață. Cu o vechime de peste 5000 de ani, a devenit astăzi cunoscut în întreaga lume, fiind considerat de Organizația Mondială a Sănătății, alături de taijiquan (tai chi), drept una din cele mai eficiente modalități de păstrare a sănătății.

Atelierul din această seară este dedicat femeilor. Pentru că fiziologia unei femei, emoțiile sale și schimbările hormonale diferă în multe feluri de cele ale unui barbat, tehnici specifice de menținere a sănătății feminine și a vitalității sunt nu doar binevenite, dar și necesare. Tehnici specifice sunt necesare și pentru diferitele etape ale vieții, însoțite de transformarile lor caracteristice: pubertate, maturitate – însotite de sarcină și maternitate, menopauză, postmenopauză.

În societatea contemporană, noi, femeile, suntem puse în situația în care trebuie să facem față unor solicitări mai intense, să dăruim la fel de mult timp si energie atît vieții de familie, cât și celei profesionale, uitând adeseori de noi înșine.

Ansamblul practicilor din qigong și medicina tradițională chineză ne oferă însă suport emoțional în toate etapele vietii, ne ajută să avem imunitate crescută, echilibru emotional și hormonal, minte linistită, formă fizică armonioasă și tonus psihic ridicat.

Prin tehnici specifice vom învăța cum putem să ne regăsim vitalitatea, să avem mai multă prezență în propriile vieți, să dezvoltăm o relatie de iubire și respect cu corpurile noastre, să întelegem mai bine natura noastră feminina, yin, să descoperim și să manifestăm frumusețea interioară și potentialul creator.

În acest atelier vom invăța și practica împreună:

  • tehnici de relaxare;
  • tehnici de respirație;
  • forme dinamice de qigong pentru reglarea sistemului hormonal, pentru creșterea energiei și deplasarea ei pe meridiane;
  • La Qi – tehnică terapeutică deosebit de eficientă din Zhineng Qigong;
  • automasajul unor puncte de pe meridiane, importante pentru sănătatea feminină și paidagong (batai usoare ale unor zone ale corpului pentru stimularea circulației energiei);
  • automasajul feței.

Vom încheia printr-o tehnică meditativă.


Vă ghidează cu multă căldură DANA MÎRZA, instructor de qigong pentru sănătate feminină și taijiquan (tai chi) stilul Yang, instructor Zhineng Qigong Level 1 acreditat de școala Daohearts din China, instructor yin yoga, instructor bodyART.

Sunt necesare îmbracaminte lejeră și încălțăminte pentru interior.
Vă rugam sa ajungeti cu 10-15 minute înainte, pentru a putea începe la ora stabilită.

Locul de desfășurare: Fundația Bucuria Vieții
Număr maxim de participante: maxim 20
Tarif: 60 lei
Înscrieri și informații: email: contact@fiveelements.ro sau rodica.albu@gmail.com