ZHINENG QIGONG – exersări online

Data:
25/02/2021

Ora:
19:00 - 20:20


ZhìNéng QìGōng este o știință a vieții, o disciplină menită să ne ajute să dobândim și să cultivăm starea de sănătate si vitalitate, să ne îmbunătățim capacitațile fizice și intelectuale și în același timp să ne cunoaștem natura proprie, să avem mai multă ințelepciune, deschidere către viață, entuziasm, intuiție, energie creatoare.. Are la bază tehnici din diverse stiluri de qigong (confucianist, budist, taoist, qigong medical, qigong-ul artelor martiale) combinate cu știința si medicina modernă.

In 1997 si 1998, Administratia Generala a Sporturilor Nationale din China a declarat Zhìnéng Qìgōng ca fiind cel mai eficient tip de qigong pentru sănătate. Creatorul sau, Dr. Pang Ming, si-a dedicat intreaga viată studiind in profunzime qigong traditional, arte martiale, medicină traditională chineză, stiinta modernă, filosofie si medicină occidentala pentru a oferi prin acest sistem deschis o viziune si intelegere nouă si completă asupra universului si a fiintei umane.

In prezent, Zhìnéng Qìgōng este cea mai raspandită scoala de qigong din lume, cu peste 20 de milioane de practicanti.

Peng Qi Guan Ding Fa (Lift Qi Up Pour Qi Down) este tehnica principală din Nivelul 1. Ea combină mișcări ușoare cu anumite vizualizări, având multiple beneficii asupra sănătații:

  • crește qi-ul intern și sprijină funcția de închidere și deschidere al nivelul membranelor corpului;
  • întărește întregul corp și ajută la eliminarea blocajelor;
  • corectează postura ;
  • ajută la curgerea armonioasă a qi-ului pe meridianele energetice;
  • dezvoltă senzitivitatea;
  • dezvoltă atenția în momentul prezent și deschiderea față de viață.

Exersările vor fi conduse de Dana Mîrza, instructor Tai Chi și Qigong, Teacher autorizat Zhineng Qigong Level 1. Dana a studiat și continuă să studieze Zhineng Qigong la școala Daohearts din China, profesorii săi fiind elevi direcți ai Maestrului Pang Ming.

Exersările  se vor ține pe platforma Zoom Online Meetings.

Cost: 30 de lei

Înscrieri și informații (cod acces, detalii plată): email contact@fiveelements.ro / whatsapp 0723928558.