Sesiuni Qigong terapeutic

Data:
01/09/2020

Ora:
19:00 - 20:15

Locaţia:
PiQ Clinic


Sesiuni de qigong terapeutic – private, pentru una/două/trei persoane – în cadrul clinicii de acupunctură și fitoterapie PiQ Clinic (dr. Luminița Pichiu și dr. Radu Pichiu)

Acupunctura este o metodă holistică din medicina tradițională chineză, veche de mii de ani, prin care omul este ajutat să își recapete echilibrul natural. Fitoterapia din medicina tradițională chineză folosește aceleasi principii de bază ca și acupunctura, fiind o foarte bună metodă pentru restabilirea echilibrului static și dinamic al Qi-ului în organism. Domeniile de aplicare ale celor două discipline sunt vaste, printre ele numărându-se tulburările psiho-emoționale, gastrointestinale, ginecologice, de fertilitate, scăderea imunității sau afecțiuni auto-imune.
Atunci când se dorește tratarea unor afecțiuni, tehnicile din Qigong-ul medical completează într-un mod extrem de eficient cele două discipline, susținând procesul terapeutic din interior și dându-i pacientului șansa de a participa în mod activ la propria vindecare. Mai mult decât atât, pacientul va învăța o metodă sigură, deloc dificilă, pentru toată viața, prin care să își întrețină apoi și să își prelungească starea de sănătate.
Pentru cel care primește tratament prin acupunctură – care se bazează pe resursele de Qi existente ale pacientului – qigong-ul este cu atât mai eficient, pentru că această disicplină îl ajută să crească energia, qi-ul în interiorul corpului, oferindu-i medicului acupuncturist ”material” de lucru pentru a elimina blocajele și a îmbunătăți circulația qi-ului pe canalele energetice.
***
Într-un studiu făcut în Shanghai într-un spital specializat în boala cardiacă hipertensivă, la persoanele care practicau qigong ca metodă adiacentă riscul de infarct a scăzut cu 50%. Multe alte studii au arătat ca Qigong-ul este eficient în reducerea hipertensiunii, îmbunătățirea circulației sangvine, a digestiei, memoriei și în general a sănătății mentale și emoționale.
Între anii 1988 si 2000, în China a functionat cel mai mare spital în care tratamentele se făceau exclusiv prin Qigong; spitalul, fondat de dr. Pang Ming a avut peste 300 000 de elevi (pacienți), iar rata de succes a fost peste 90% în 210 tipuri de afecțiuni, printre care astm, artrită reumatoidă, boli cardiovasculare, bronșită, cataractă, diabet, endometrioză, hernie de disc, hipo si hipertiroidie, hipertensiune arterială, infertilitate, miopie, ovare polichistice, paralizii, Parkinson, surzenie, tumori hepatice, tumori cerebrale, tromboză, ulcer. Huaxia Zhineng Qigong Center, numit și “spitalul fără medicamente” este un exemplu de referință pentru eficacitatea acestei discipline.
***

Program: 17.30 – 18.45 / 19.00-20.15
Programările se fac la clinică, la numărul de telefon 0730 515 516.
Piq Clinichttps://acupunctura.biz/