Qigong: Elementul Lemn și Primăvara

Data:
04/05/2023

Ora:
19:30 - 20:50

Locaţia:
Sambodhi.ro


𝗤𝗜𝗚𝗢𝗡𝗚: 𝗘𝗹𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁𝘂𝗹 𝗟𝗲𝗺𝗻 𝘀̦𝗶 𝗣𝗿𝗶𝗺𝗮̆𝘃𝗮𝗿𝗮
JOI 19.30-20.50
@sambodhi.studio
Veche artă chinezească, Qigong-ul a fost de mii de ani o sursă de sănătate și longevitate, dar și de cunoaștere interioară și transformare. Bazat pe principiul yin – yang, legea celor cinci elemente, teoria meridianelor, qigong-ul terapeutic face parte – alături de acupunctură, masaj, fitoterapie, dietoterapie – din familia mai mare a medicinei tradiționale chinezești și constă în mișcări ușoare, fluide însoțite de tehnici de respirație și de anumite activități ale atenției, dar și tehnici statice, meditative.
Această serie de opt ședințe este dedicată Primăverii, Elementului LEMN și perechii de organe zang-fu Ficat și Vezică Bilară. În MTC (medicina tradițională chineză), fiecare organ intern din cele cinci perechi corespunzătoare celor cinci elemente este de fapt un sistem complex, ce cuprinde aspecte anatomice, funcționale, psiho-emoționale și nu numai.
FICATUL are ca pricipală funcție susținerea curgerii armonioase a Qi-ului (energia vitala) în interiorul corpului și este cel mai conectat cu emoțiile noastre. Elementul LEMN, a cărui energie se face acum simțită, înseamnă deschidere, creștere, expansiune, bucurie, optimism, creativitate, încredere, bunătate, iubire.
Vei găsi în acest program:
– mișcări blânde combinate cu tehnici de respirație, ce au ca rol relaxarea corpului si a mintii, tonifierea Qi-ului, susținerea circulației Qi-ului pe meridianele energetice;
– tehnici pentru reglarea ficatului și a vezicii biliare din punct de vedere energetic;
– exerciții pentru tendoane și articulații;
– exercitii pentru îmbunătațirea vederii (Ficatul se deschide la nivelul ochilor);
– tapping (bătăi ușoare) pe meridianele energetice (paidagong);
– masajul unor zone ale corpului sau al unor puncte de acupunctură;
– introspecție și meditație.
☀️ PROGRAM: joi 19.30-20.50
☀️UNDE: @Sambodhi.studio si online pentru cei care nu sunt in Bucuresti
☀️ Vă ghidează și susține: DANA MÎRZA, instructor de Zhineng Qigong format la școala Daohearts (China), instructor Tai Chi, Yin Yoga și bodyART (https://www.fiveelements.ro/despre-dana/)
☀️ CONTRIBUȚIA ta: 55 lei o sedinta sau 160 de lei/ 4 sedinte (abonament valabil si la tai chi)
☀️ ÎNSCRIERILE se fac la adresa de email: contact@fiveelements.ro sau prin mesaj whastapp la numarul 0723928558