FOLLOW THE SUN  – Retreat de Yoga, Qigong și bodyART

Data:
26/05/2021 - 01/06/2021

Ora:
Toata ziua

Locaţia:
Thassos

Categoria:


FOLLOW THE SUN  – Retreat de Yoga, Qigong și bodyART

26 mai – 1 iunie 2021, Thassos, Grecia

cu Mariana Dragan și Dana Mîrza

La sfârșitul lunii mai vă invităm să participați la un retreat de relaxare și energizare la malul Mării Egee. Vom sta pe plajă, în sunetul valurilor, sub soarele bun și blând de mai. Prin această imersiune in natură,  petrecându-ne aproape tot timpul în aer liber, la plajă, în mare, sub cerul liber, vrem să simțim din nou conexiunea cu elementele naturii și cu noi înșine, să ne eliberăm de efectele izolării în casă și sa uitam de ecrane. Ne relaxăm și ne energizăm în fiecare zi prin Yoga, Qigong și bodyART.

UNDE:

Și vom face multe, pentru că retreat-ul nostru va fi în Thassos, insula mitică a sirenelor,  numită și insula de smarald, pentru că este una din cele mai verzi ale Greciei, cu plaje cu nisip fin, cu muntele împădurit Ipsarion și sate pitorești.

În timpul dintre exersări  vom urca pe Vârful Ipsarion (1045m) pentru a ne bucura de priveliștea către apele albastre – verzi ale mării și de vegetația abundentă, vom vizita satul Theologos, portul vechi din Limenaria, situl arheologic din Thassos, peștera zeului Pan, dar mai ales ne vom bucura de soare și de apă, iar cei ce vor dori, vor putea explora lumea subacvatică ghidați de prietenii de la  Gorgona Divers.

PRACTICI:

QIGONG-ul este o veche disciplină chinezească, menită să ne ajute să dobândim și să cultivăm starea de sănătate si vitalitate, să ne îmbunătățim capacitațile fizice și intelectuale și în același timp să ne cunoaștem natura proprie, să avem mai multă deschidere către viață, entuziasm, intuiție, energie creatoare.

YOGA:  ședintele vor fi multi style și adaptate momentului, grupului și energiei noastre. De la vinyasa dinamica și fluidă diminețile, la clase în care aducem mindfulness, embodiment și respirație conștientă, meditațe.

bodyART este un concept de mișcare ce îmbină exerciții inspirate din yoga, dans, qigong, kinetoterapie, tehnic ide respirație într-un flow care urmează ciclul celor cinci elemnente din tradiția chineză, dar și principiul yin – yang.

CAZARE:

Vom avea câteva bungalow-uri in Potos, simple și aerisite, perfecte pentru mare și  în apropierea plajei, cu spații mari între ele și gradină generoasă. Un bungalow poate găzdui 2 sau 3 persoane, având un pat dublu și unul twin (veți preciza la rezervare formula în care doriti să stați). Fiecare unitate are baie proprie, chicinetă complet echipată, inclusiv frigider și un mic patio.

Micul dejun îl putem pregăti împreună la cazare, iar la prânz și cină ne putem bucura de bucătăria tradițională a insulei.  Cazarea se află într-un loc liniștit, la marginea Potos-ului, dar în același timp cu magazine și terase la mică distanță. Ansamblul are o gradină cu multă vegetație, cu flori, pini și măslini. Bungalourile au acces privat la plaja Potos și terasă mobilată și de asemenea parcare privată.

PROGRAM:

Retreat-ul va începe  miercuri seara (respectiv 26 mai, ziua sosirii ) și se va încheia marti pe 1iunie, dimineața. Vom avea zilnic minim trei ore de practică (Qigong , bodyART,  Yoga și meditație), în două sau trei sesiuni pe zi.

VĂ GHIDEAZĂ: 

Dana Mîrza, instructor Qigong și Tai Chi, instructor Yin Yoga, instructor bodyART.  Dana vă va ghida cu multă căldură și răbdare; pentru ea este o bucurie să împărtășească ceea ce a învățat în ultimii 16 ani de la profesorii săi din Europa  sau din China, și mai ales din înțelegerea avută prin experiența directă din practică.

Mariana Drăgan practică yoga de peste 8 ani și a început să predea în 2015. A organizat peste 20 de retreaturi în ultimii ani, a predat în mai multe studiouri din Bucuresti, a fost trainer în cadrul Fitness Scandinavia și este resident teacher la Akasha Wellness Retreat. Școala de yoga principală este una tradițională, Sivananda Yoga, iar trainingurile, practica și explorările au purtat-o și către alte stiluri precum  yin, vinyasa, Iyengar, restorative, yoga nidra. Pe toate le iubește, le apreciază și le transmite cu recunoștință și bucurie în clasele ei.

NUMĂR DE LOCURI:  minim 10, maxim 15.

CÂT COSTA?

310 eur/ persoana  pentru varianta cu 3 pers/bungalow (un pat simplu și un pat matrimonial)

(plata în două tranșe: 200 eur până pe 30 aprilie, restul de 110 de eur până pe 12 mai). Recomandăm ca pentru această variantă două dintre persoane să se cunoască,  pentru că vor împărți un pat matrimonial.

360 eur/ persoana pentru varianta cu 2 pers/bungalow (un pat simplu și un pat matrimonial)

(plata în două tranșe: 200 eur până pe 30 aprilie, restul de 160 eur până pe 12 mai).

Sunt incluse:

– Cazare 6 nopți în camera cu baie proprie și chicinetă complet echipată, ocupare 2 sau 3 persoane;

– Organizare;

– Practica zilnică de minim trei ore (qigong, bodyART, yoga, meditație) cu Dana Mirza și/sau  Mariana Drăgan;

– Cadou un abonament Unlimited, online timp de 1 luna în cadrul programului @Yoga cu Mariana.

Nu sunt incluse:

– Mese

– Transport

– Vaccin/ test

INFORMAȚII ȘI INSCRIERI: contact@fiveelements.ro / Dana Mirza : 0723928558 / Mariana Dragan:  0746249846

* Retreatul se va ține pentru un grup de minim 10 persoane.

* Transportul va fi cu mașinile personale și costul său nu este inclus în prețul total; vom facilita gruparea pe mașini în săptămânile dinainte de plecare.

Vă rugăm să precizați la înscriere dacă puteți lua în mașină și alți participanți; în cazul acesta beneficiați de 30 euro reducere. În cazul în care nu veniți cu mașina personală, să specificați și acest lucru.

*  În cazul în care organizatorul anulează stagiul, avansul va fi returnat integral. În cazul în care renunțați la a participa la retreat după 01.05.2021, avansul de 200 de eur nu va fi returnat (decât în cazul în care găsiți un înlocuitor).

* Pentru a putea intra pe teritoriul Bulgariei si Greciei va fi necesar fie vaccinul anti Covid19, fie un test PCR  făcut cu maxim 72 ore înainte de plecare. Vom vedea insa mai exact in aprilie care vor fi reglementarile.