feminYIN – program online de Qigong pentru sănătate și armonie feminină

Data:
17/03/2021

Ora:
19:30 - 21:00


     feminYIN – program online de Qigong pentru sănătate și armonie feminină

 

După un an în care am înțeles cu toții cât este de important să avem un mod de viață care să susțină o sănătate bună și echilibru interior, vă invit să participați la un program de opt săptămâni de relaxare, armonizare și  revitalizare. Prin tehnici specifice de Qigong pentru sănătate feminină  vom învăța cum putem să ne regăsim vitalitatea, să avem mai multă prezență în propriile vieți, mai multă sănătate și echilibru, să dezvoltăm o relație de iubire și respect cu corpurile noastre, să înțelegem mai bine natura noastră feminină, yin, să descoperim și să manifestăm frumusețea interioară și potențialul creator.

Veche artă chinezească, Qigong-ul a fost de mii de ani o sursă de sănătate și longevitate, dar și de cunoaștere interioară și transformare. Bazat pe principiul yin – yang, legea celor cinci elemente, teoria meridianelor, qigong-ul terapeutic face parte – alături de acupunctură, masaj, fitoterapie, dietoterapie – din familia mai mare a medicinei tradiționale chinezești și constă în mișcări ușoare, fluide  însoțite de tehnici de respirație și de anumite activități ale atenției, dar și în tehnici statice, meditative.

Programul feminYIN aduce împreună tehnici atât din practicile vechi taoiste, cât și din qigong-ul modern (scoli precum Zhineng Qigong, un sistem de qigong terapeutic extrem de eficient sau Nŭ Zi, dezvoltat de Maestra Liu Yafei, care a condus Spitalul de Qigong Medical Beidahe – Hebei, China). Vei găsi în acest program:

 • mișcări blânde combinate cu respiratie abdominală;
 • tapping (bătăi ușoare) pe meridianele energetice;
 • masajul unor zone ale corpului sau al unor puncte de acupunctură;
 • instrospecție și meditație;
 • aspecte teoretice despre ciclicitate, yin – yang, meridiane și centri energetici, legea celor cinci elemente (faze) si etapele vieții femeii.

Mai mult decât atât însă, practicând împreună, chiar dacă deocamdată online, vom crea un spațiu în care să simțim siguranță și susținere, iubire și blândețe, toate necesare transformării și creșterii interioare.

(Oksana Vebber – Spring Goddess)

     Acest curs este pentru tine dacă vrei:

 • să te cunoști mai bine și să ai o viață emoțională echilibrată;
 • să te miști mai liberă în corp, să te conectezi mai profund cu el și cu înțelepciunea sa interioară;
 • să îți menții starea de sănătate și să-ți prelungești tinerețea;
 • să-ți întărești imunitatea;
 • să susții echilibrarea sistemului endocrin prin meditație, tehnici de respirație și mișcare conștientă;
 • să-ți oferi sprijin dacă suferi de dereglări ale ciclului menstrual, ovar polichistic,, endometrioză, fibrom uterin, afecțiuni ale glandei tiroide, afecțiuni hepato-biliare, colon iritabil, hemoroizi, oboseală cronică, hipertensiune, afecțiuni ale articulațiilor, osteoporoză;
 • să te pregătești fizic și energetic pentru sarcină;
 • să-ti refaci Qi-ul și sângele după naștere;
 • sa te pregătești pentru menopauză sau să-ți susții sistemul endocrin, osteo-articular, circulator, și mai ales echilibrul emoțional, dacă te afli la menopauză;
 • să cunoști un crâmpei din filosofia și cultura chineză printr-o disciplină frumoasă și autentică.
  Cursul va include:
 • 11 ateliere de 90 de minute ( opt de qigong, unul de yin yoga, unul de bodyART și unul de masaj al zonei abdominale) + lecția introductivă gratuită;
 • Trei materiale video de 20’, 30’, 45’ cu exerciții pe care să le faci zilnic acasă, pe care le vei primi în a doua jumătate a programului;
 • Grup de facebook cu recomandări, resurse și materiale suport pentru o mai bună înțelegere a celor predate la curs, pentru practica ta de autoîngrijire și pentru un stil de viață sănătos. Tot aici voi răspunde întrebărilor legate de curs și de practica personală a participantelor.
 PROGRAM:

🔹 miercuri 27 ianuarie – 19.30-20.45
Clasă deschisă în care ne vom cunoaște și vom practica împreună câteva din tehnicile din acest program (mișcare conștientă, respirație, masaj, tehnici meditative) – participare gratuită pe bază de înscriere.

🔹 miercuri 3 februarie – 19.30-21.00
Focus: Relaxare și curățare. Starea de relaxare este baza oricărei practici energetice. Vom învăța si practica tehnici de qigong – mișcare, respirație, tapping (bătăi ușoare) și meditație – pentru relaxarea corpului, liniștirea minții și eliminarea blocajelor.

🔹 miercuri 10 și 17 februarie – 19.30-21.00
Focus: Pântec și centrul energetic din abdomen. Vom practica tehnici de qigong  pentru împământare, pentru tonifierea qi-ului rinichilor, ficatului, splinei – după cum vom vedea pe parcursul cursului, în practicile chinezești pentru sănătate acestea sunt sisteme care susțin sănătatea femeii la nivel fizic, hormonal,energetic, emoțional; exercitii pentru uter si ovare, tehnici pentru susținerea sistemului endocrin  – prin mișcare, respirație, masajul abdomenului și al unor puncte de pe meridiane și meditație;

🔸 sâmbătă 13 februarie – 17.00-18.30
Masajul abdomenului – invitată: Irina Smaranda, terapeut și instructor de practici traditionale Thai

🔹 miercuri 24 februarie și 3 martie – 19.30-21.00
Focus: Sănătatea sânilor și centrul inimii. Tehnici de qigong  pentru armonizarea centrului  inimii, sănătatea sânilor, tonifierea qi-ului plămânilor, tehnici pentru extrameridianul Du Mai – exerciții, respirație, tapping, masajul unor puncte de pe meridiane, meditație;

🔸 sâmbătă 27 februarie – 17.00-18.30
Yin yoga – relaxare profundă și regenerare

🔹 miercuri 10 și 17 martie – 19.30-21.00
Focus: Centrul energetic de la nivelul capului, glanda pituitară și sistemul endocrin. Tehnici de qigong  pentru tonifierea qi-ului de la nivelul creierului, activarea intuiției și a înțelepciunii – mișcare și mai ales meditație;

🔸 sâmbătă 13 martie – 17.00-18.30
bodyART – practică dinamică urmată de relaxare ghidată

🔹 miercuri 24 martie – 19.30-21.00
Tema: Fața luminoasă. Un chip radios este o expresie în primul rând a stării de sănătate și a echilibrului interior. Putem veni din exterior apoi cu tehnici specifice de relaxare și autoîngrijire; vom învăța exerciții de qigong  pentru sănătatea ochilor, automasajul feței, al scalpului și al umerilor.

_____________________________________

Programul si tematicile se vor adapta nevoilor participantelor și energiei grupului. După fiecare atelier veți avea și tema de lucru pentru acasă, până la următoarea întâlnire.

☀️ Exersările vor avea loc ONLINE, pe platforma ZOOM. Dacă până la sfârșitul cursului va fi posibil să ne și întâlnim, o vom face, dar păstrăm și varianta online.

_____________________________________

Vă va ghida și susține cu multă căldură: DANA MIRZA, instructor de Zhineng Qigong format la școala Daohearts (China), instructor Tai Chi, Yin Yoga și bodyART  (https://www.fiveelements.ro/despre-dana/)

Invitată: IRINA SMARANDA – terapeut și instructor acreditat in practici traditionale Thai ( https://thaibodywork.berlin/)

☀️ Contribuția ta: 300 de lei/ program (plata se face până în data de 1 februarie) sau 40 de lei/ atelier (plata se face până în ziua care precede atelierul)

☀️ Înscrierile se fac la adresa de email: contact@fiveelements.ro.  După înregistrare vei primi un formular de completat, datele pentru plată și apoi apoi datele de acces la curs.